Odigrano III. kolo Dalmatinske lige
17.10.2017

Makarska - U nedjelju 15. listopada u Makarskoj održano je III. kolo Dalmatinske lige 2017. u badmintonu. Izvješćuje voditelj Mirko Janičić. Osim domaćina, Sportsko-rekreativne udruge Arka, na turniru su nastupili igračice i igrači BK Iader iz Zadra i BK Aedium iz Dubrovnika. Ukupno je sudjelovalo 37 natjecatelja u pojedinačnim i parskim konkurencijama dobnih skupina poletarci, mlađi kadeti, kadeti i mlađi juniori. U prilogu su rezultati III. kola, a fotografije možete naći na facebooku Saveza. Završno, IV. kolo lige, održat će se 17. prosinca u Zadru.


Novi Priručnik za sportske priredbe BEC-a
17.10.2017

BEC je objavio novi priručnik za organizaciju sportskih priredbi (Events Manual) te ga preporučuje svim organizatorima turnira Evropskog kupa. Uz priručnik ide i novi izvještajni obrazac (privitak) koji će pomoći i organizatorima i BEC-u u standardizaciji ovih natjecanja.


HK - veterani odigrali III. krug
16.10.2017

Zagreb - Veterani su u subotu, 14. listopada, odigrali treći krug Hrvatskog kupa. U dvorani Kineziološkog fakulteta domaćin je bio BK Medvedgrad 1998. Zapisnik i fotografija s natjecanja u privitku.


HK - Špoljarec i Dimić najuspješniji u Osijeku
16.10.2017

Osijek - U subotu 14. listopada održao se III. turnir Hrvatskog kupa za seniore. Turnir se igrao u dvorani Zrinjevac u kategorijama muškaraca i žena pojedinačno te muških i ženskih parova. Najuspješniji igrači turnira bili su Filip Špoljarec i Nikolina Dimić (oboje BK Medvedgrad 1998) koji su bez izgubljenog seta osvojili i pojedinačne i parske konkurencije (Filip u paru s Dinom Belasom, a Nikolina s Elom Trstenjak). Rezultate turnira, koji je organizirao BK Osijek, možete pronaći na sljedećoj poveznici. Fotografije osvajača medalja objavljujemo na našem Fejsu.


Podsjetnik - poklon-bon Yonexa
16.10.2017

Podsjećamo dobitnike Yonexovog nagradnog poklon-bona za ukupni poredak Hrvatskog kupa, da isti, ukoliko već nisu, iskoriste do kraja godine.


Ažurirana dopinška lista
13.10.2017

Svjetska antidopinška agencija (WADA) objavila je Popis zabranjenih sredstava i metoda za 2018. zajedno s objašnjenjem vezanim uz glavne promjene u odnosu na ovogodišnji popis. Popis stupa na snagu 1. siječnja.


Kriteriji kategorizacije sportaša - primjedbe saveza
13.10.2017

HOO poziva nacionalne sportske saveze da slijedom iskustva u primjeni Pravilnika o kategorizaciji sportaša u proteklom razdoblju obavijeste Stručnu službu HOO-a o uočenim nedostacima u kriterijima kategorizacije za svoj sport, odnosno o potrebi da se u slučaju uočenih pogrešaka u kriterijima kategorizacije, novim elementima  i pravilima sustava sportskih natjecanja tog sporta izvrše određeni ispravci u Kriterijima kategorizacije. 


Promocija psihološkog priručnika za trenere
13.10.2017

Zagreb - Sportski savez Grada Zagreba će u kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu u utorak, 17. listopada u 19 sati predstaviti knjigu „Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi – priručnik za trenere“. Ovo vrijedno djelo autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka nastalo je u suradnji SSGZ-a i Hrvatske asocijacije sportskih psihologa.


Nastavlja se Dalmatinska liga
13.10.2017

Makarska - U nedjelju 15. listopada se nastavlja Dalmatinska liga 2017. Grad domaćin III. turnira je Makarska, odnosno Sportsko rekreativna udruga ARKA. Turnir će se održati Sportskoj dvorani Makarska. Okupljanje u dvorani je u 9.30, a početak natjecanja je u 10.00 h. Turnir se priređuje u konkurencijama pojedinaca i parova, u dobnim skupinama poletaraca, mlađih kadeta, kadeta i mlađih juniora.Pored domaćina svoj dolazak su najavili badmintonski klubovi iz Zadra i Dubrovnika.


Natječaj za sportsku fotografiju
12.10.2017

Hrvatska olimpijska akademija i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije raspisuju natječaj za sportsku fotografiju. Opširnije...